TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

Saved records

Record 1 1994-04-27

English

Subject field(s)
  • Artificial Intelligence
  • Continuing Education

French

Domaine(s)
  • Intelligence artificielle
  • Éducation permanente
CONT

L'explicitation du schéma directeur du didacticiel.- Après [...] l'idée originale de mise en forme du contenu, il va falloir faire un premier travail de clarification qui doit aboutir à l'écriture des grandes lignes d'un projet de didacticiel. C'est sur ce projet que l'on pourra raisonner ultérieurement et surtout sur lequel on pourra discuter avec les spécialistes du marché du logiciel. Il faut écrire noir sur blanc l'objectif principal du didacticiel et ses sous-objectifs, tracer les grandes lignes de son déroulement pédagogique, préciser le public visé et bien sûr, bien montrer comment le contenu est supporté par la mise en forme prévue.

Spanish

Delete saved record 1

Record 2

English

French

Spanish

Delete saved record 2

Record 3 1988-08-29

English

Subject field(s)
  • Translation (General)

French

Domaine(s)
  • Traduction (Généralités)
OBS

Onomatopées.

Spanish

Delete saved record 3

Record 4 2012-01-03

English

Subject field(s)
  • Metrology and Units of Measure
  • Measurements of Electricity
DEF

The current which, when flowing in a circular conductor of 1 centimeter radius, produces at the center a field strength of 2 [pi] gauss.

French

Domaine(s)
  • Unités de mesure et métrologie
  • Mesures de grandeurs électriques
OBS

Équivalent de 10-1 unité C.G.S. d'intensité électrique.

Spanish

Delete saved record 4

Record 5 1988-05-11

English

Subject field(s)
  • Anthropology

French

Domaine(s)
  • Anthropologie
OBS

Équivalents fournis par Michel Davigneault des Affaires indiennes.

Spanish

Delete saved record 5

Record 6 2023-06-12

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Agricultural Economics
CONT

The agrifood sector groups all activities associated with food production, from fisheries and aquaculture to processing and [distributing] of foods and beverages, including development of bioactive ingredients and functional foods.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Économie agricole
CONT

Le secteur agroalimentaire est un secteur d'activité correspondant à l'ensemble des entreprises et des secteurs primaire et secondaire qui participent à la production de produits alimentaires finis.

CONT

Le secteur agroalimentaire regroupe l'ensemble des activités liées à la production agricole, aux pêches et à l'aquaculture, à la transformation des aliments et boissons, au commerce des aliments et le développement des bio-ingrédients actifs et aliments fonctionnels.

Key term(s)
  • secteur agro-alimentaire

Spanish

Delete saved record 6

Record 7 2001-01-01

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Meats and Meat Industries
OBS

In the National Occupational Classification (NOC), an official occupational title in Group 9461 - Process Control and Machine Operators, Food and Beverage Processing.

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

Dans la Classification nationale des professions (CNP), titre de profession officiel dans le Groupe 9461 - Opérateurs/opératrices de machines et opérateurs/opératrices au contrôle de procédés dans la transformation des aliments et des boissons.

Spanish

Delete saved record 7

Record 8 2017-06-07

English

Subject field(s)
  • Air Transport

French

Domaine(s)
  • Transport aérien

Spanish

Delete saved record 8

Record 9 1985-11-04

English

Subject field(s)
  • Joining Elements (Mechanical Components)

French

Domaine(s)
  • Éléments d'assemblage (Composants mécaniques)
DEF

"Le Québec Industriel".

Spanish

Delete saved record 9

Record 10 1988-11-21

English

Subject field(s)
  • Swimming
OBS

Rest ledges along the pool are permitted; they must be not less than 1.2M. below the water surface, and may be 0.1 to 0.15M. wide.

French

Domaine(s)
  • Natation
OBS

Les murs du bassin peuvent comporter des appuis en saillie; ils ne doivent pas être à moins de 1.20 mètre au-dessous de la surface de l'eau, et ils peuvent avoir entre 0.10 et 0.15 mètre de large.

Spanish

Delete saved record 10

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: